Citron & marängpaj

CITRON & MARÄNGPAJ
Min kära familjs senaste favorit! Otroligt enkelt att göra, men blir festilgare än mycket annat!
Letar man efter någonting som både ger sötma, men ändå en spännande smak är just denna paj ett riktigt bra förslag!
 
Du börjar med en klassisk pajdeg, för söta kakor, rör ihop 3½ dl vetemjöl, 150g smör, 1 msk florsocker och 2 msk vatten. Sedan lägger du in degen i kylen och väntar en stund. Ta ut degen och forma ut den i en form som är lagom stor, efter smak sak, beroende på hur hög pajen ska bli. Sätt in pajskalet i ugnen 200 grader, 10 min.
 
Medan du väntar på pajskalet så kan du börja med fyllningen. Du börjar med att riva skalet av två citroner, och pressa ut deras saft. Om du vill ha mer eller mindre citronsmak kan du öka med en citron eller minska. Sedan vispar du 1dl grädde. Vispa sedan 3 ägg samman med 1½ dl socker och blanda sedan ner grädden och citronskalet och saften.
 
Ta ut pajskalet och häll i fyllningen. Ändra nu ungsvärmen till 180 grader och sätt in pajen i ca 20 minuter.
 
Ut med pajen och så är själva citronpajen klar.
 
(sen har du på marängsmet och sätter in i ugnen på grill 200 grader, i ca 5 minuter. Men marängrecept får du kolla upp själv. Mitt är hemligt! ;)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0