Glädjen i film!

Det är något visst med film. jag vet inte alls när det intresset skapades men nu för tiden så  har det växt sig otrolgit starkt och jag ser på film flera gånger i veckan. Jag vet inte vad det är som faccinerar mig så otroligt mycket men något är det.
I filmen finns en annan värld att dyka in i. Den världen som utspelar sig är aldrig någonsin min värld. Även om den skulle utspela sig på ekerö, i nutid och handla om en artonårig flicka skulle det fortfarande inte vara min värld. Därför s är det alltid ytterst avkopplande att se en film. Du behöver inte tänka på ditt liv eller din värld för en stund utan kan helt enkelt bara fokusera på den som spelas upp framför dina ögon.
En annan sak är att filmer ofta kan säga saker, saker som vi själva kanske funderat över, men som filmen gör mycket tydligare än vad vi själva kunnat förklara dem. Jag upplevde två exempel bara igår. två saker som jag själv fullständigt håller med om men som jag aldrig kunnat säga på samma sätt. Därför kan vi använda filmen som ett sätt att meddela ett budskap, liksom vi kan använda i stort sett alla olika konstformer.
Det tredje är att filmer också kan ge dig hopp om verkligheten. Det startade en filmgrupp för några år sedan som heter Dogma95 och deras mål är att göra filmer som är exakt som verkligheten. Men om alla filmer är så, hur ska vi då få upp hoppet om vad vår verklighet kan bli? Jag tror ibland det är bra att få se drömbilder och så vidare för att få drömma. Jag tycker inte drömmarna ska handla om att få den perfekta kroppen eller någonting sådant men tillexempel drömmen om lycka. alla ska få drömma om lycka.
Så sätt dig och se en film! antingen en du sett flertal gånger eller för första gången. Det spelar ingen roll, de flesta filmer kan säga en någonting ändå!

November, i slutet

Idag ska bli en riktigt bra dag! En titt till min kära morfars brors konstutställning. Sedan även en liten titt på gamla stans julmarknad. Nu när den öppnat vill jag personligen besöka den så ofta som det bara går! Sedan ska det bakas och pluggas om vartannat. Baka en liten morotskaka och sedan slänga ihop en paj till middag. Detta ska då varvas med att jag tänkte börja skriva på en uppsats i psykologi....det blir spännande!

det närmar sig

Dags att börja skapa inför julen. Julen som kommer med både mycket glädje och sång men även med en hel del stress och press om hur julen förväntas att vara. Julen är till stor glädje för många men för många inget annat än olycka. I år vill jag ha en mysig och trevlig jul men det vill jag att alla andra också ska ha! min vän helena skriver om detta på sin blogg www.ochjagvill.blogg.se Vi kan inte bara se vad vi vill ha och vad vi borde köpa och få. Utan vi borde också se alla de som inte har det vi har. Julen handlar om att ge. Ge till alla de som inget har och till alla som ger till dig. Glädjen i att ge kanske kan vara den allra bästa glädjen som finns! Sätt nu igång och mys inför julen för den är här så mycket snabbare än du tror!

musiken just nu

 http://soundcloud.com/anna-martinson

Om du vill höra mina låtar med melodi till så gå in och lyssna!

 

Här är en av mina senaste texter:

 

Du brukade tro att du var klok

du brukade tro att du kunde någonting

du brukade tro att dina tankar var värda

men de gör du inte mer

 

för det tog dom ifrån dig

dom tog de utan att fråga

med alla deras krav och ideal hur man ska va

tog dom de ifrån dig

 

Jag brukade tro jag var vacker

jag brukade tro jag var fin

jag brukade tro att alla tyckte så

men de gör jag inte mer

 

för det tog dom ifrån mig

dom tog de utan att fråga

med alla deras krav och ideal hur man ska va

tog dom de ifrån mig

 

vi brukade tro att vi betydde

vi brukade tro vi var viktiga

vi brukade tro vi spelar roll

men de gör vi inte mer

 

för de tog dom ifrån oss

dom tog de utan att fråga

med alla deras krav coh ideal hur man ska va

tog dom de ifrån oss

 

Jag brukade tro att livet var mitt

men de tog dom ifrån dig

 

men jag ska ta det tillbaka

jag ska ta det utan att fråga

ska glömma deras krav och ideal hur man ska va

och ta det tillbaka till oss

 

Tillbaka sedan kort

Nu är det dags att skriva igen. Om allt och ingenting. Om jag någonsin får möjlighet att spela in och släppa ett album så ska det heta "om allt och ingenting". När jag skriver låtar handlar dom alla i stort sett om det. Om ALLT i mitt liv men för dig kan de betyda INGENTING. Vad skriver jag om här då? Jo om just detta, om saker i mitt liv. Men mycket i mitt liv handlar om skapande och just därför så heter min blogg som den gör. Läs den med glädje eller läs den inte alls!

Dagar som idag

De dagar som börjar vackert blir ofta vackra! Det är som om du får en klarare blick av allt då dagen startar vacker. Gick ut ur mitt hus imorse och möttes av den vackra synen att träden framför mig badade i solljuset så de var rosa. Det var så vackert att jag blev glad i hela mig! Och förhoppningsvis håller det i sig hela dagen.

RSS 2.0