Seeing my dreams lived from anothers eyes

Jag vill bli musiker och lyckas i den branchen. Men samtidigt är jag nog en av de mest avundsjuka personer jag själv någonsin träffat. Jag kämpar hela tiden emot och försöker verkligen att inte ge vika för avundet men det är så svårt.
 
För när andra är bättre,,,,Då sätter någonting helt enkelt slint. Det blir alldeles för jobbigt. Samtidigt som jag vet att jag ibland är bättre än andra. Plus att det bara finns en enda som man kan tävla mot när det gäller att utvecklas i musik: dig själv.
 
Min sånglärare påpekar det hela tiden. Hur viktigt det är att förstå att rösten är så pass personlig att den går inte att jämföra. Och samma gäller egentligen låtskrivande. Ska man döma en artist på hur många som gillar dens musik så skulle ju de flesta säga till en att Erik Saade just nu är bättre än Annika Norlin. Men det är inte sant för mig! Så jag kan ju inte heller mäta min musik med hur många som gillar den, och hur många som gillar de andras. Så länge någon gillar ens musik ska man vara riktigt riktigt glad!
 
Ja avundsjuka är ruggigt svårt att handskas med men samtidigt så finns det så många andra känslor som tar över den. Glädje för den andre, stoltheten, hoppet om att själv kunna hamna där, att se att det är möjligt och så vidare.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0